A Nogea Kft. ajánlatai már viszonylag régóta képezik az értékesítés-telemarketing-tanácsadó álláshirdetések egy részét. A turpisságra nem nehéz rájönni, a feltűnően hasonló, tükrözött név és logó mellett a Nogea hivatalos honlapján is olvasható, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. hivatalos stratégiai partnere.

A logóválasztás két szempontból közelíthető meg:
1. Az anyacég iránti elkötelezettséget mutathatja, hogy a név és logó az Aegon megfordítva, a négyzet körösítve.
2. Egyszerűen lusták voltak maguknak új, egyedi nevet és logót tervezni.

Az első esetben, ha a Nogea büszke Aegon gyökereire, akkor az álláshirdetéseiben miért nem jeleníti meg, hogy ügynökségük az Aegonon belül tevékenykedik?
- Elveszítenék azokat a jelentkezőket, akik az Aegon szóra egyből nyomják a piros x-et a sarokban.
- ???

A ködösítés miatt inkább csak negatív színben tüntetik fel magukat még azok előtt is, akik dolgoznának az Aegonnál. Miért?
- Aki nem ismeri a logókat és nem keres rá a cégre, nem fogja megtudni kik is ők, a nevük ismeretlen, nincs vonzereje. Az Aegon hiába biztosító és egyértelműen ügynököket keres, ismert cég.
- Ha utánanéz furcsának fogja találni, hogy miért titkolták el az álláshirdetésben az Aegonos kötődésüket.
 
Egy a számtalan "Aegontalan" Nogea-hirdetés közül:

Szerző: Voila  2011.01.25. 21:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyanusallas.blog.hu/api/trackback/id/tr152613320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása