Üdvözlet minden olvasónak!

 

Álláskeresésem alatt számtalan olyan ajánlattal szembesültem, melyek feltehetőleg nem feleltek meg a valóságnak. Egyesek túl sokat ígérnek, mások csak közhelyeket mondanak, léteznek sablonos szövegek és vicces hirdetések is.
Valószínűleg a munkakeresők - és nem keresők - nagy része szembesült már hasonló álláshirdetésekkel. Az interneten és az újságokban ezer meg ezer ajánlat közül lehet mazsolázni, a legnagyobb, leghíresebb, legismertebb állásportálokon is előfordulnak ferdített, gyanús tartalmú hirdetések.
Ezeknek az egyik legnagyobb csoportja az álcázott hirdetéseké, mint például a biztosítók, mlm láncok reklámjai, ahol szuper feltételekkel, uniós fizetéssel, légkondis irodával csábítanak, majd fél nap után örömmel tájékoztatnak, hogy igen, kiválasztott vagy, velünk dolgozhatsz.
Vannak a kamu hirdetések, melyek nem létező munka ígéretével szeretnék megkopasztani az embereket. Ezek az átverések lehetnek például külföldi, fizikai, adminisztrációs, értékesítő vagy internetes munkák, a lényeg, hogy fizetni kell, ha "melózni" akarsz.
Egyes hirdetések ugyan lehet, hogy létező munkát takarnak, azonban a megfogalmazás, tartalom mégsem túl bizalomgerjesztő, hivatalos. Az apró jellegű újságok állásajánlatai már a  freemail-citromail-indamail miatt sem tűnnek megbízhatónak, de ha odaírják a titkárnő intim feladatait, akkor még kevésbé lesznek azok. (Persze egy céges címmel rendelkező munkaadó iránt is lehetnek ellenérzések, de arra is gondoljunk, hogy egy pici új cég vagy egy 70 éves vezető még nem jutott túl az ingyenes postafiókokon.)
A bújtatott reklámok kategóriájába gyakran tartoznak hatalmas baromságok, amire úgysem jelentkezik senki. (Vagy mégis?)

A blognak nem lesznek különösebb céljai, inkább csak annyi, hogy az egyébként is frusztráló álláskeresésben néhány elgondolkodtató, félrevezető  vagy vicces  állásajánlatot összegyűjtsön.

Szerző: Voila  2011.01.17. 18:40 Szólj hozzá!

Címkék: kamu félrevezető

A bejegyzés trackback címe:

https://gyanusallas.blog.hu/api/trackback/id/tr972591076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása